CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 21, 2010

Ayam Masak Merah


Ini adelah lauk tengahari td. Cemane nk bgtao resepi ek sbb sume ltak cam agak2 jek.
Ayam - stgh ekor, ltak kunyit n garam pastu goreng
Bwg blend - 2,3 senduk
Cili blend - 1 senduk
Halia - 1cm hiris nipis
Gajus - segenggam, goreng dulu
Sos cili - 3,4 sudu besar
Bwg besar - sebiji, hiris
Garam dan gula secukup rasa

Cara2:
Tumis bwg, cili, n halia sampai wangi or sampai minyak kua. Masukkn sos cili. Kacau2 lg. Kalo nk bg cair sket leh ltak air dlm stgh cwn camtu. Pastu bg mendidih jap. Masukkn bwg besar. Kaco2 lg. Ble bwg da layu sket, masukkan gajus dan ayam. Kacau rata2. Taraa!

0 comments: